De satellietkijker moet dit jaar dan vele extra tv-kanalen van de BBC tijdens de Olympische Spelen missen, men kan wel naar vijfhonderd uur Olympische sportevenementen via ARD kijken.

De Duitse publieke omroep zet de interactieve dienst HbbTV hiervoor in. HbbTV is in tegenstelling tot Nederland bij onze oosterburen veelgebruikt. Alle tv-aanbieders geven de HbbTV-diensten van Duitse publieke- en commerciŽle omroepen door. In Nederland blokkeren de meeste aanbieders HbbTV waardoor de HbbTV-dienst van de Nederlandse publieke omroep vrijwel alleen via DVB-T (Digitenne) en satelliet.
Philips maakt omweg HbbTV

Satellietkijkers en klanten van enkele kleine kabelbedrijven kunnen ook van de HbbTV-diensten van de ARD gebruikmaken. Hiervoor dient is wel voor HbbTV geschikte apparatuur en een werkende internetverbinding nodig. Wie beschikt over een Philips Smart TV kan ook over HbbTV-diensten gebruikmaken. Dit komt omdat Philips via een omweg haar internettelevisies voor HbbTV geschikt maakt.
Vijfhonderd uur Olympische Spelen

Onder de noemer Sportschau Olympia Live kan men via ARD HbbTV naar vijfhonderd uur Olympische sporten kijken. Deze zijn verdeeld over vier internetstreams, Deze zijn direct via de televisie onder de rode knop van de afstandsbediening beschikbaar. De NOS brengt tijdens de Olympische Spelen maar liefst zeven internetstreams via internet naar de kijker. Het maakt geen gebruik van de HbbTV-technologie maar gebruikt hiervoor een speciale NOS Sport-app om deze internetstreams naar de internettelevisie te brengen.