Het aantal huishoudens dat digitaal naar tv kijkt is in een jaar tijd met zes procent gestegen. Aan het einde van 2013 keek 82 procent van het aantal huishoudens digitaal naar tv.

Dat blijkt uit het Media Standaard Survey 2013 onderzoek dat TNS-NIPO voor Stichting Kijkonderzoek heeft gemaakt. Hiervoor werden 6326 huishoudens en 5422 personen van dertien jaar en ouder ondervraagd. De stijging wordt vooral veroorzaakt door groei van digitale tv via kabel en IPTV via DSL- en glasvezelnetwerken. Digitenne dat digitale tv via de ether levert zit in de hoek waar de klappen vallen. Het marktaandeel van digitale tv via de ether (DVB-T) daalde in 2013 met twee procent tot negen procent.

Meer internettelevisies in gebruikIn steeds meer Nederlandse huiskamers staat een televisie die aan internet gekoppeld kan worden. Via deze internettelevisies kan men direct en zonder tussenkomst van een tv-aanbieder van video on demand-diensten als all you can watch en uitgesteld kijken gebruik worden gemaakt. Dit wordt ook Over The Top (OTT) genoemd. In zeventien procent van de huishoudens staat een internettelevisie. Dat is jaarbasis een stijging van zes procent.