Radioliefhebbers moeten zondag 23 februari in de agenda omcirkelen. Dat besteedt het KRO-programma De ReŁnie namelijk aandacht aan de legendarische zeezender Radio Veronica.
Programmamaker Rob Kamphues keert met een aantal medewerkers van Radio Veronica terug naar 1974. Op 31 augustus van dit jaar viel het doek voor de populaire zeezender. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat Radio Veronica door aangescherpte regelgeving door de overheid feitelijk uit de lucht werd gehaald. De zeezender nam weliswaar zelf het besluit om te stoppen maar doorgaan was door een wetswijziging geen optie meer.

Jongensboek

Het leven aan boord van de zeezender wordt door oud-medewerkers omschreven als een jongensboek. Ze geven in het tv-programma De ReŁnie een korte blik in dit jongensboek. Het wordt en bijzondere aflevering boordevol herinneringen aan een bewogen periode. Zo krijgen we een kijkje op het landgoed van dj Lex Harding. En Tom Mulder laat zien hoe het hem vergaat na zijn hersenbloeding in 2004. De enige vrouw uit het midden, Tineke de Nooij heeft nog altijd een eigen radioprogramma.
De ReŁnie is zondag 23 februari vanaf 20.20 uur op Nederland 1 te bekijken.