Het publieke themakanaal Zapp/Zappelin is niet meer 24 uur per dag bij CanalDigitaal te bekijken. De zender deelt het uitzendslot met de het tweede Eredivisie-kanaal van betaalzender FOX Sports.
CanalDigitaal gebruikt voor de doorgifte van Zapp/Zappelin de vrije ruimte die al enige tijd op het uitzendslot van FOX Sports Eredivisie 3 het tweede Eredivisie-kanaal van FOX Sports beschikbaar was. Toen FOX Sports nog Eredivisie Live heette deelde men dit kanaalslot van filmzender Hallmark. Nadat dit tv-kanaal zelf stopte, werd de vrijgekomen bandbreedte niet meer door CanalDigitaal-eigenaar M7 Group S.A actief gebruikt.

Nieuwe frequentie

Door de verhuizing naar het uitzendslot van FOX Sports Eredivisie 3 is Zapp/Zappelin op een nieuwe frequentie te ontvangen. CanalDigitaal heeft hiervoor nieuwe fastscanzenderlijsten via de satelliet beschikbaar gesteld. Door via het menu van de satellietontvanger een nieuwe fastscanzenderlijst in te laden, zorgt de satellietkijker er zelf voor dat men via de juiste frequentie naar Zapp/Zappelin kijkt. Voor het handmatig inladen van dit publiek digitaal themakanaal gelden de volgende parameters: Astra3-satelliet 23,5 graden oost 12.129 GHz V 27500 2/3 DVB-S2 8PSK. Omdat Zapp/Zappelin een deelkanaal met FOX Sports Eredivisie 3 is geworden, is de kinderzender in de avonduren en in het weekend niet meer via de satelliet te bekijken.