'Slimme' Android-launcher Everything.me voorspelt wat je nodig hebt

Het 'slimme' Android-thuisscherm Everything.me is eindelijk uit de bčtafase. Everything.me is een launcher die voorspelt wat de gebruiker op dat moment wil weten.
'Slimme' Android-launcher Everything.me voorspelt wat je nodig hebt


Daarnaast personaliseert de launcher je Android-thuisscherm, gebaseerd op waar je bent of hoe laat het is. Zo ziet Everything.me het als je op kantoor bent, waardoor je op je homescreen juist de apps ziet die je daar gebruikt. Tijdens je rit naar huis krijg je vooral te zien wat je normaal in de trein doet (bijvoorbeeld het nieuws lezen), en bij thuiskomst komt juist de TV-gids-app bovenaan te staan.

Slimme locatiediensten
Everything.me gebruikt ook locatiedata om handige informatie te geven over plekken die nieuw zijn voor de gebruiker, zoals kaarten of belangrijke locaties in de buurt. Ook geeft de launcher een weersvoorspelling op het moment dat je het huis uit loopt, en zijn er tal van andere toepassingen te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan het geven van voetbaluitslagen als je favoriete team speelt, of een recept zodra de launcher merkt dat je in de supermarkt staat.

Uit de beta
Everything.me is niet de eerste launcher die dit soort persoonlijke voorspellingen aanbiedt. Cover doet dat ook, en ook Google Now biedt gebruikers gepersonaliseerde data aan. Toch is Everything.me het proberen waard - nu de dienst uit de bčta is, draait het in ieder geval zonder fouten.

De launcher (voor Android) is hier te downloaden.

https://play.google.com/store/apps/d...thing.launcher