Amazon koopt game-ontwikkelaar, wil eigen console

Amazon heeft gamestudio Double Helix overgenomen. Wat de online verkoper met de ontwikkelaar wil is niet duidelijk, maar er gaan geruchten dat Amazon zelf een console wil bouwen die moet concurreren met Sony's PlayStation en Microsofts Xbox.


Amazon koopt game-ontwikkelaar, wil eigen console


Double Helix bestaat sinds 2007, en komt voort uit een fusie tussen 2 andere studio's, The Collective Inc. en Shiny Entertainment. De ontwikkelaar heeft 75 medewerkers, die nu allemaal voor Amazon komen te werken. Daarnaast neemt Amazon de intellectuele rechten van het bedrijfje over.

Eigen console
Wat Amazon precies wil met het game-bedrijf is niet bekend. Volgens de internetgigant is Double Helix "deel van een continu ontwikkelingsproces van brede toepassingen voor de consument". Toch gaan er inmiddels hardnekkige geruchten dat Amazon met de aangekochte kennis een eigen game-console op de markt wil brengen.

Volgens het game-blog vg247.com komt Amazon nog dit jaar met een eigen console die draait op Android. Het zou een directe concurrent moeten worden van de PlayStation, de Xbox 360 en de Wii U van Nintendo. De console zou slechts 220 euro moeten kosten.

Grote titels
De 2 studio's waaruit Double Helix is voortgekomen, hebben een flinke staat van dienst. Zou bouwde Shiny Entertainment de games 'Earthworm Jim' en 'Enter The Matrix', en kennen we van The Collective onder andere 'Indiana Jones And The Emperor's Tomb' en 'Star Wars III: Revenge Of The Sith'. Daarnaast verschenen onder de naam Double Helix games als 'G.I. Joe: The Rise Of Cobra' en 'Silent Hill: Homecoming'.

Het nieuws over de aankoop lekte uit via een uitnodiging die werd verstuurd naar medewerkers van beide bedrijven. Zij zouden 13 februari een ontmoetingsbijeenkomst hebben, en waarschijnlijk zou het nieuws over de overname dan bekend worden gemaakt