Google steunt homo's met Olympische regenboogvlag op homepage

Google heeft het logo op zijn website aangepast naar een regenboogvlag, het symbool voor de homo-gemeenschap. Ook citeert de zoekmachine een passage uit het Olympisch Handvest. Waarschijnlijk protesteert Google met zijn zogenaamde 'doodle' tegen de Russische antihomowetgeving rondom de Olympische Winterspelen.


Google steunt homo's met Olympische regenboogvlag op homepage


"Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play", staat te lezen onder het logo.

Google past regelmatig het logo van zijn homepage aan aan speciale gebeurtenissen. De logo's heten 'Google Doodles', en een verzameling daarvan is online te bekijken.

LGBT
Het logo toont enkele Olympische wintersporters in de kleuren van de regenboogvlag. Die vlag is het symbool van de LGBT-gemeenschap, de "Lesbian, Gay, Bi, and Transgender-community" zoals het in het Engels heet.

De 'doodle' wordt vaak aangepast per land, maar dit logo lijkt op iedere Google-pagina te staan, waaronder de Russische Google

Vandaag worden de Olympische Spelen in Sochi geopend, die al weken onder vuur liggen vanwege Ruslands discriminatie van homo's.