De Japanse elektronicafabrikant Sony verkeert nog altijd in economisch zwaar weer. Er worden weer vijfduizend arbeidsplaatsen geschrapt. Sony stoot tevens hun bekende Vaio merk af.

Vaio is het bekende merk van de Sony laptops en andere computerapparatuur, waarvoor het bedrijf al langer een overnamekandidaat zocht. Sony heeft nu een groep investeerders gevonden die dit willen kopen. De overname gaat om een waarde van honderden miljoenen dollars. Als gevolg hiervan zal Sony direct stoppen met ontwikkelen van Vaio producten en de nieuwe eigenaar zal zich in eerste instantie op de Japanse markt gaan richten.

TV divisie naar dochterbedrijf
Het is niet alleen de computer-tak waar Sony mee worstelt, ook met de verkoop van tv-toestellen wil Sony maar geen winst kunnen maken. De tv-divisie wordt daarom ondergebracht in een onafhankelijk dochterbedrijf. Reeds eind 2011 kondigde Sony maatregelen aan om de tv-tak weer winstgevend te maken, maar vooralsnog is dat niet gelukt. Het bedrijf is van plan om de verkopen van zijn tv's dit jaar te laten groeien door meer 4k (Ultra HD) toestellen te gaan maken en de reguliere toestellen van betere beeld- en kleurtechnieken te voorzien. Sony wil daarnaast de personeelskosten daarnaast flink omlaag brengen door vijfduizend banen te gaan schrappen.