Betaalzender Sport1 breidt het aantal golfwedstrijden verder uit. Het heeft hiervoor de uitzendrechten van de LPGA-toernooien verworven.

Sport1 had al de rechten van de Europese en Amerikaanse Tour mannen. Daar komt nu de LPGA Tour voor vrouwen bij. Golfliefhebbers hebben nu ook de kans om Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel in actie te zien. De eerste LPGA-golfwedstrijden zijn vanaf maandag 10 februari live via Sport1 te zien. Het eerste LPGA Tour golftoernooi dat op Sport1 bekeken kan worden is de Australian Open. In totaal mag Sport1 met de nieuwe uitzendrechten rond de twintig LPGA-toernooien uitzenden.

LPGA op Sport1 Extra

De LPGA-toernooien zijn bij Sport1 op de zogenaamde Sport1 Extra-kanalen te bekijken. Sport1 heef wel een thematisch golfkanaal in het zenderaanbod zitten maar omdat de LPGA Tour vaak gelijktijdig met de Amerikaanse Tour plaatsvinden, zet Sport1 haar Extra-kanalen hiervoor in. Elke maandagmiddag wordt de laatste ronde van de LPGA Tour in ongeveer twee uur op Sport1 samengevat. Omdat de LPGA Tour op de Sport1 Extra-kanalen wordt uitgezonden, is het niet in HD-kwaliteit te bekijken.