"Microsoft gaat goedkope Android-smartphones bouwen"

Microsoft gaat goedkope Android-telefoons maken om de concurrentiestrijd op de smartphone-markt aan te gaan. Dat meldt The Wall Street Journal vandaag.


"Microsoft gaat goedkope Android-smartphones bouwen"

Met goedkope Android-telefoons wil Microsoft de concurrentie aangaan met Apples iPhone en Samsungs Galaxy-lijn. Volgens The Wall Street Journal moet Microsoft meer telefoons gaan verkopen om zijn fabrieken draaiende te houden. Het softwarebedrijf probeert al jaren een voet tussen de deur te krijgen op telefoongebied, maar heeft veel last van de concurrentie.

Te laat op de markt Microsft kocht vorig jaar Nokia op om zich daarmee op de smartphone-markt te begeven. Het Finse bedrijf was op dat moment al bezig met een eigen Android-telefoon, maar Microsoft besloot zij eigen besturingssysteem op de telefoons te zetten. Microsoft was echter veel te laat op de markt om nog een grote slag te kunnen maken tussen de iPhone en Googles gratis opensource-OS Android.

Goedkope markt Een ander probleem waar Microsoft mee worstelt is dat de huidige Windows Phones bepaalde speciale hardware nodig hebben, die de telefoons een stuk duurder maken. Daarom kan het mobiele besturingssysteem Windows alleen op dure telefoons komen te staan, waardoor goedkope en simpele smartphones bijna exclusief op Android lopen. In dat segment van de markt hoopt Microsoft nu een nieuwe slag te slaan.
Volgens de WSJ presenteert Microsoft de nieuwe telefoon over 2 weken op het Mobile World Congress in Barcelona.