Twitters nieuwe tijdlijn lijkt op Facebook

Twitter is bezig met het testen van een nieuwe lay-out, die radicaal anders wordt dan het oude ontwerp. Dat ontdekte tech-site Mashable, waarvan een van de redacteuren in het test-programma terecht kwam.


Twitters nieuwe tijdlijn lijkt op Facebook


Heel anders
Het nieuwe ontwerp van Twitter is even wennen. De microblogdienst lijkt in het design weinig meer op hoe het er nu uitziet, maar eerder op andere sociale netwerken als Facebook of LinkedIN. Zo krijgen je avatar en bio een prominentere plaats, en worden afbeeldingen duidelijker weergegeven. Maar de belangrijkste verandering is wel het verwijderen van de karakteristieke verticale tijdlijn. In plaats daarvan worden tweets in een soort 'blokken' opgedeeld, waarbij Twitter vermoedelijk met een algoritme bekijkt wat de prominentste plek krijgt op de homepage.

Nieuwe ontwerpen worden altijd aan een select groepje gebruikers uitgerold als test, en redacteur Matt Petronzio was één van die eerste mensen die het nieuwe design mocht zien.

Veranderingen niet altijd positief
Met het nieuwe uiterlijk heeft Twitter iets weg van Flipboard, en het is maar de vraag of gebruikers een nieuwe interface meteen omarmen. Twitter zette slechts een maand geleden het huidige design online - waar ook al veel commentaar op kwam. Ook bij andere websites als Facebook komt vaak veel kritiek bij een nieuw design.