Gehackte gebruikers Snapchat versturen spam-foto's van smoothies

Door een nieuwe hack in Snapchat worden gebruikers verrast met foto's van smoothies. Over de foto's staat een URL naar een bedrijf genaamd Snapfroot, een website met daarop meer malware.


Gehackte gebruikers Snapchat versturen spam-foto's van smoothies


Snapchat is inmiddels op de hoogte van het probleem, dat een groot aantal gebruikers treft. Volgens Snapchat is er geen bewijs van een 'brute-force-aanval', waarbij de database net zo lang wordt bestookt met willekeurige cijfers en letters tot er een combinatie werkt om mee in te loggen. "Het gaat vooral om aanvallen waarbij iemand je emailadres en wachtwoord de eerste keer raadt," zegt een woordvoerder.

Zwakke wachtwoorden
Als dat het geval is, betekent het waarschijnlijk dat vooral gebruikers met een simpel, standaard wachtwoord de dupe zijn. Het wijst er nog maar eens op dat een sterk en uniek wachtwoord erg belangrijk is, en dat die niet voor veel dezelfde diensten moet worden gebruikt.De hack is er eentje in een lange reeks van aanvallen op de populaire foto-verzendservice. In december vorig jaar werden miljoenen telefoonnummers en wachtwoorden van Snapchat-gebruikers gestolen in een grootschalige serverinbraak. Toen Snapchat vervolgens een nieuwe beveiligingscode aan de app toevoegde, werd die in een paar uur al gekraakt door hackers.