Bijna driekwart van de Nederlanders wil alle multimediadiensten bij n aanbieder afnemen. Dit heet quad play en bestaat naast tv, internet en telefonie ook uit mobiele telefoon- en internetdiensten.

Een voorwaarde voor het afnemen van een quad play-abonnement is voor deze groep Nederlanders wel dat het aanbod goedkoper moet zijn dan afzonderlijke abonnementen voor vaste en mobiele diensten. Dat blijkt uit eigen onderzoek onder het consumentenpanel van onderzoeksbureau Telecompaper.

KPN CompleetOp dit moment biedt onder meer KPN via het quad play-abonnement KPN Compleet al gezamenlijke vaste en mobiele diensten. Door vier diensten in n abonnement bij KPN af te nemen, krijgt de klant bij het tv-abonnement gratis zenders uit het pluspakket en bij mobiele diensten extra belminuten, SMS en datategoed. Voor 54 procent van de ondervraagden zijn dit soort gratis extraatjes een reden om een quad play-abonnement te overwegen. Naast KPN bieden ook Tele2 en Scarlet in Nederland quad play-diensten aan. UPC en Ziggo bieden op dit moment naast triple play-abonnementen al losse mobiele abonnementen aan.