Google is nóg groter dan we denken

Voormalig CEO van Google, Eric Schmidt, gaf het vorig jaar al aan: de zoekmachine is nog groter dan we denken. Waarom 2014 het jaar van Google wordt.Waarom 2014 het jaar van Google wordt, legt deze video uit. Vanaf 1995 worden de feitjes voor je op een rij gezet. Van de geboorte van Back Rub tot de aankoop van Android, de grootste zoekmachine ter wereld oftewel Youtube, slimme termostaat Nest, de ongelooflijke robots van Boston mobility en Deepmind.

Googelen
Zo wordt het nog maar eens duidelijk welke rol de zoekmachine eigenlijk in ons leven speelt. Heb je een afspraak buiten de deur en moet je je route bepalen? Dan gebruik je Google maps. Eventjes je mail checken? Dan log je in in Gmail. En wil schaf je een nieuwe telefoon aan? Dan is de kans is groot dat deze op Android runt. Daarnaast kunnen we ons de tijd bijna niet meer voorstellen dat googelen nog geen werkwoord was.

Huis van de toekomst
Maar Google zit beslist niet stil. Doordat de zoekmachine veel invloed heeft op hoe websites worden bezocht, moeten deze zich conformeren aan de snel veranderlijke en geheime algoritmes die het bedrijf gebruikt. En met de overname van de slimme termostaat Nest is de stap naar een met technologie bestuurbare, slimme 'huis van de toekomst' niet ver weg.

Science fiction oplossingen
En dan hebben we het nog niet eens over Google [x] gehad: een semi-geheime acoomodatie die wordt gerund door Sergey Brin en Astro Teller. Het doel van deze organisatie is om huidige techonologie met een factor van 10 te verbeteren. Wat dat precies inhoudt? Dat is pas echt stof voor een nieuwe science fiction film. De organisatie moedigt aan om science fiction achtige oplossingen te bedenken.

Robottechnologie
Zo ging Google in het eind van 2013 op jacht naar bedrijven die ook maar iets te maken hadden met het bedenken en ontwikkelen van robottechnologie en kocht deze en masse op. Als je je fantasie even loslaat op wat ze allemaal zouden kunnen doen met deze bedrijven die robotarmen, menselijke robots en computervisie ontwikkellen, dan ziet de toekomst voor de robot er bijzonder rooskleurig uit.