RTL Nieuws anchor Margreet Spijker vertrekt na zestien uit de redactie en als presentatrice. Haar vertrek hangt samen met de 'nieuwe koers' die RTL Nieuws gaat varen.

Er worden vernieuwingen doorgevoerd en een nieuwe weg in geslagen. Daarin past Spijker niet meer, zo wordt haar vertrek, maar feitelijke ontslag, uitgelegd. RTL Nieuws is recent overgestapt op HD-uitzendingen en neemt binnenkort een nieuwe studio in gebruik, maar het vertrek van Spijker lijkt vooral inhoudelijke motieven te hebben. Veel kijkers reageren op social media met onbegrip op haar aangekondigde vertrek.

Geen vrijwilig vertrek Spijker
Recentelijk vertrok Suzanne Bosman ook al bij het RTL Nieuws om aan de slag te gaan bij Met het Oog op Morgen. Bosman ging echter op eigen initiatief weg. Margreet Spijker heeft ondertussen zelf laten weten er wel degelijk van te balen dat ze wordt ontslagen en het werk bij RTL Nieuws en haar collega's enorm te gaan missen. Hoofdredacteur Harm Taselaar stelt dat hij Spijker wel dank verschuldigd is voor haar gezichtsbepalende inzet in al de jaren dat ze bij RTL Nieuws werkte. Haar laatste uitzending is op 29 maart.