De uitzendrechten van de Belgische Jupiler Pro League worden tot 2020 nationaal en internationaal door het Italiaanse sportrechtenbureau MP & Silva geŽxploiteerd.

MP & Silva kreeg van de zestien Belgische eersteklas voetbalclubs de voorkeur boven enkele andere gegadigden, waaronder kabelbedrijf Telenet. Samen met de Jupiler Pro League wilde Telenet een voetbalzender naar voorbeeld van het Nederlandse FOX Sports Eredivisie opzetten. De betaalzender had voor elke Belgische tv-aanbieder beschikbaar moeten zijn. Het Belgische voetbal is in BelgiŽ op dit moment alleen live via het kabelnetwerk van Telenet te bekijken. De uitzendrechtenovereenkomst die Telenet heeft, loopt aan het eind van dit voetbalseizoen af.

Openbare tenderWie de live wedstrijden van het Belgisch voetbal na de zomer gaat uitzenden, wordt pas over enige tijd bekend. MP & Silva gaat de uitzendrechten via een klassieke tenderprocedure verdelen. Aanbieders kunnen zich hiervoor inschrijven. De kans is dus nog steeds aanwezig dat het live voetbal volgend jaar via Telenet blijft te zien. Naast Telenet en Belgacom wordt verwacht dat ook FOX zich in de biedingsstrijd gaat mengen. FOX heeft voor de Belgische tv-markt al belangrijke Europese voetbalrechten gekocht. Het heeft echter nog geen geschikte zender om voetbalwedstrijden aan te bieden. Als FOX de uitzendrechten van de Jupiler Pro League dan lijkt de stap naar een nieuwe voetbalzender dichtbij.

Internationale klantenSportrechtenbureau MP & Silva heeft veel internationale klanten en exploiteert onder meer de uitzendrechten van de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A voetbalcompetities. In BelgiŽ heeft het Italiaanse bedrijf zowel Telenet als FOX al klant. In Nederland gingen de uitzendrechten van de Premier League en Serie A aan het begin van dit voetbalseizoen van Sport1 naar FOX Sports over.