Crowdfundingwebsite Kickstarter gehackt, geen creditcardgegevens gestolen

Crowdfundingwebsite Kickstarter is gehackt. Inbrekers hebben de gebruikersnamen en wachtwoorden van een groot aantal gebruikers gestolen, maar creditcardgegevens zijn volgens het bedrijf niet gestolen.


Crowdfundingwebsite Kickstarter gehackt, geen creditcardgegevens gestolen

Kickstarter maakte de hack zelf bekend op haar website. Volgens de crowdfunder zouden naast gebruikersnamen en wachtwoorden ook e-mailadressen en telefoonnummers hebben gestolen. Kickstarter wil niet zeggen hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden.

Wachtwoord wijzigen
Kickstarter heeft direct extra beveiligingsmaatregelen genomen. De website werd afgelopen woensdag al door de autoriteiten op de hoogte gesteld van de inbraak, en dichtte onmiddellijk het lek. De website adviseert gebruikers hun wachtwoord te wijzigen, ook voor andere websites waar zij hetzelfde wachtwoord gebruiken. Volgens Kickstarter worden de wachtwoorden versleuteld opgeslagen, maar kunnen kwaadwillenden dan nog steeds het wachtwoord bekijken.

De CEO van Kickstarter, Yancey Strickler, biedt in het blog daarnaast zijn excuses aan aan alle gebruikers van het platform.