Google koopt start-up voor 'geluidswachtwoord'

Google heeft de startup Slick Login overgenomen. Met Slick Login kunnen gebruikers veiliger inloggen met zogeheten tweestapsverificatie, maar dan met een heel hoog geluid op hun pc.


Google koopt start-up voor 'geluidswachtwoord'

Slick Login is een nog niet ontwikkelde functie, waarbij de computer van een gebruiker een uniek, vrijwel onhoorbaar geluid afspeelt. Zodra dat geluid op wordt gevangen door een smartphone kan de gebruiker inloggen.

Tweestapsverificatie
Het bedrijfje werd minder dan een jaar geleden opgericht door 3 IsraŽliŽrs, en het had nog geen werkend product. Wat Google met Slick Login wil gaan doen, is niet bekend, maar waarschijnlijk kan het de functionaliteit van het bedrijf gebruiken in zijn eigen inlogproces. Google werd de eerste internetdienst die tweestapsverificatie aanbood. Dat gaat nu nog door middel van een sms'je dat de gebruiker krijgt, maar dat is vaak nog een omslachtig proces dat veel tijd kost. Slick Login zou dat makkelijker kunnen maken.

Van de andere kant is het ook mogelijk dat Google de 3 medewerkers heeft gekocht. Details over de overname werden niet uitgebracht. Daarom is het ook niet duidelijk wat de zoekgigant voor Slick Login heeft betaald.