Betalen via betaalrekening vormt steeds groter deel mobiele aankopen

In 2016 zullen er maar liefst 53 miljard aankopen worden gedaan via een smartphone of tablet. Dat is een stijging van 27 miljard in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt het onderzoeksbureau Juniper Research.


Betalen via betaalrekening vormt steeds groter deel mobiele aankopen

Implementatie
De grote stijging van mobiele aankopen heeft volgens Juniper vooral te maken met de nieuw ge´mplementeerde mogelijkheid te betalen via je smartphonerekening. Met die techniek kunnen winkels een nieuwe groep kopers aanboren, denkt Juniper. Enkele winkelketens die zo'n betaalmethode al aanbieden, merken een scherpe groei in het aantal aankopen onder jongeren.

Toch is er nog veel grond te winnen, zeker in Europa. Daar zijn veel mobiele aanbieders nog huiverig om de nieuwe techniek te implementeren, vooral omdat ze bang zijn dat klanten te veel schrikken van hun rekening. "Consumenten zouden dan eerder zeggen dat een aankoop niet van henzelf kwam, en dat zou averechts werken als je zulke betalingen op grote schaal toegankelijk wilt maken."

Digitale content In totaal verwacht Juniper dat er rond 2018 ruim 510 miljard euro wordt uitgegeven aan mobiele aankopen. Volgens Juniper gaat het in meer dan 80% van de gevallen over digitale content en mobiele tickets.