'Samsung Galaxy S5 krijgt vingerafdrukscanner

De Samsung Galaxy S5 krijgt een vingerafdrukscanner in de home-knop. Daarmee kan de smartphone worden ontgerendeld en worde privegegevens beter beveiligd.


'Samsung Galaxy S5 krijgt vingerafdrukscanner

Dat meldt de meestal erg betrouwbare Samsung-fansite >Sammobile. Er heerste al langer geruchten over een vingerafdrukscanner in de nieuwe Samsung-smartphone, maar tot nu toe werd dat nooit bevestigd.

Geheime mappen
Met de vingerafdruk kan een gebruiker het toestel ver- en ontgrendelen, maar ook bepaalde apps openen. De sensor kan tot 8 vingers herkennen, die allemaal gebruikt kunnen worden voor een andere app. Je kunt als gebruiker meerdere privémappen aanmaken met bestanden of apps, die speciaal met de vingerafdruk te openen zijn. Ook meldt Sammobile dat de scanner niet werkt als je vingers nat zijn.

Mobile World Congress
Hoogstwaarschijnlijk presenteert Samsung de Galaxy S5 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Door alle geruchten van de afgelopen maanden lijkt het logisch dat het gaat om een 5,25 inch-scherm gaat met een resolutie van 2560x1440 pixels. Er zit waarschijnlijk een Quallcomm Snapdragon-processor in.