Results 1 to 5 of 5

Thread: Възможен ли е TBS6922 stream full HD transponder

 1. #1

  Възможен ли е TBS6922 stream full HD transponder

  Колеги, да попитам преди да се нахвърля на хардуера. TBS6922 ще ми свърши работа да лови full transponder stream (основно HD канали вътре) и да си го декриптирам и демюксвам после за стриймване, нали? Не намирам нищо лошо писано за тази карта, ОК си е според вас или как? Мерси!

 2. #2
  Super Moderator turbopower's Avatar
  Join Date
  02-07-2011
  Location
  Somewhere between the Streams
  Posts
  3,543
  Uploads
  115

  Re: Възможен ли е TBS6922 stream full HD transponder

  TBS под линукс възможно е, но не е препоръчително, заради некачествените драйвери на TBS. Те работят но в комбинация с определени ядра на операционната система и специфични настроики, за които съм чувал че се правят, но не знам точно какви са. Под Windows там мисля че проблеми с драйвера няма, но това може да ти го каже с точност друг, защото нямам опит с тази операционна система. Не си писал точно защо искаш да стриймваш цял транспордер, но ако идеята е за пиратска или законна IPTV си купи професионален хардуер.

  Този TBS е за домашни опити, има един който ги изкупува на килограм и прави опити да продава IPTV (базирано на слух), но според мен подобна конфигурация е аматьорска и приложима за единствено домашни тестове. Неговата конфигурация е базирана на това, че има най-вероятно неограничено лента от upload слага по възможно най-голям брой подобни платки на всеки сървър. Според него въпросните TBS не си пречат когато са в такова серийно свързване и за това ги предпочитал. Сега идва въпроса, че това най-вероятно, работи но в определена комбинация от драйвер, останал софтуер и периферен хардуер. Той не споделя как точно ги е направил нещата, но няма и да ги сподели, заради финансовата зависимост.


  Ако искаш да стриймваш цял транспондер, прочети тази тема, описаният там хардуер е по подходящ, http://www.satsupreme.com/showthread...-Technistar-S2

  За домашният ми сървър аз използвам DVB Sky S952 повече от година и съм доволен от всякъде, управлявам я с tvheadend

 3. #3
  Junior Member
  Join Date
  28-06-2012
  Posts
  10
  Uploads
  0

  Re: Възможен ли е TBS6922 stream full HD transponder

  Имам такава платка и мога да потвърдя, че ще може да излъчиш цял транспондер /тествано е с getstream и алтернативате проекти getstream.a84 с текущо име astra/. Машината ми е сравнително старичка Интел E2800 процесор и дъно от типа на Gygabyte P35-DS3 и на него забодена още една TBS 6220 /според компилацията на модулите ефирно или кабелно приемане/ и другата е Cablestar 2 за кабелната. TBS платките съм си ги купувал директно от сайта на производителя. Като се изключи факта, че трябва всеки път да се прекомпилират модулите след upgrade на ядрото особени проблеми не съм забелязал. Не съм си играл да пускам tvheadend, ползвам kaffeine + sasc или директно гледам мултикаст на localhost с друг player. Според мен, вероятно проблемите с драйверите са комплексни и силно зависят както от версиите на ядрото, така и от съвместимостта с чипсетите и най-вече на дънните платки.
  Считам, че за домашни цели и за разни експерименти са перфектни, но ако искаш да правиш prоduction система, съм съгласен с колегата да се ориентираш към специализиран хардуер.

 4. #4

  Re: Възможен ли е TBS6922 stream full HD transponder

  ОК, много мерси - ще пиша в софтуерната тема дали/как съм го подкарал.

 5. #5
  Junior Member
  Join Date
  28-06-2012
  Posts
  10
  Uploads
  0

  Re: Възможен ли е TBS6922 stream full HD transponder

  Quote Originally Posted by piratko View Post
  ОК, много мерси - ще пиша в софтуерната тема дали/как съм го подкарал.
  Само като добавка, може да се наложи на софтуера да зададеш budget mode за да захване целия транспондер.
  Поздрави и успех!

Similar Threads

 1. Replies: 20
  Last Post: 09-10-2013, 07:38:13
 2. Replies: 1
  Last Post: 22-09-2012, 15:36:29
 3. Htpc с възпроизвеждане на 3Д филми.
  By bombibom in forum Bulgarian / Български
  Replies: 4
  Last Post: 09-02-2012, 15:26:53
 4. Replies: 3
  Last Post: 17-12-2011, 23:33:48

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •