Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: оскам и С линия към acamd

  1. #1
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    оскам и С линия към acamd

    Здравейте,имам следния проблем с въпросната конфигурация синтаксиса в acamd за С линия е следния:cccamn:Ip:port:0/0000/0000:user:password,и непрекъснато ми вкарва линията в failban.Предполагам заради заявките започващи с 0.С какво да заменя нулите за решаване на проблема.

  2. #2
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: оскам и С линия към acamd

    здравей
    това е примера в конфига:
    # You may give multiple caid/mask values comma separated
    # (e.g. 1702,1722,0d0c/ff00).
    # 'username' is the login username
    # 'password' is the login password
    #
    # newcamd client
    # 'cfgkey' is the config key (28bytes)
    #
    # newcamd client
    # 'providerid(s)' add provider id's for filtering 0000006A,0000006D
    #
    # newcamd2 client whith Chameleon support
    # 'providerid(s)' add provider id's for filtering 0000006A,0000006D
    #
    # cccamn client
    # 'softcam' (0=disabled 1=enabled) default 1=enabled
    # 'maxhops' (0-999) default 5 hops
    #
    # radegast client
    # No EMM support
    #
    # gbox client
    # UDP localhost only, default ports, No EMM support
    #
    # gboxn client
    # servername, serverport, emm, [caid/mask], serverpassword, pcname, pcport, pcpassword, free text
    #
    # camd35 client
    # UDP protocol
    #
    #radegast:192.168.7.54:10001:0/0000/0000
    #camd35:192.168.7.54:24110:1/0000/0000:username:password
    #newcamd:192.168.7.54:34000:1/0000/0000:username:password:010203040506070809101112131 4
    #newcamd:192.168.7.54:34001:1/0100/ff00:username:password:010203040506070809101112131 4:0000006A
    #newcamd2:192.168.7.54:34000:1/0000/0000:username:password:010203040506070809101112131 4
    #newcamd2:99:192.168.7.54:34000:1/0000/0000:username:password:010203040506070809101112131 4: new newcamd2 engine and attach to config 99
    #cccamn:192.168.7.54:12000:0/0000/0000:username:password
    #cccamn:192.168.7.54:12000:0/0000/0000:username:password:0:Disable soft
    #cccamn:192.168.7.54:12000:0/0000/0000:username:password:0:2:Disable soft and max 3 hops

    несмятам че ти е там проблема, та и защо мисля така
    #cccamn:192.168.7.54:12000:emm/caid/mask:username:password

    и друго, ползвай hadu подобре работи от acamd

  3. #3
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: оскам и С линия към acamd

    Сигурно си прав за това че hadu работи по-добре,но и acamd се справя,а това за заявка започваща с 0 го четох за последните билдове затова предположих че е от това.Не съм пробвал с по стар ,но и това ще пробвам и ще пиша.Попитах защото ако трябва да опиша кайда линията се обезмисля.

  4. #4
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: оскам и С линия към acamd

    да не би да се ползва един и същ юзер и парола от клиента с два различни протокола?

  5. #5
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: оскам и С линия към acamd

    Не само един протокол е.

  6. #6
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: оскам и С линия към acamd

    Quote Originally Posted by Geryl View Post
    непрекъснато ми вкарва линията в failban.
    това ми е интересно, предполагам влиза в забрана с първия опит на клиента да се свърже. поне опита ли да смениш юзера и паролата, профилактично за да отпадне като проблем.

  7. #7
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: оскам и С линия към acamd

    Утре ще правя опити защото компа не при мен.Просто ми свършиха идеите и за това потърсих помощ.Мерси за отговорите и съветите.После ще пиша какво е станало.Лека вечер.Сега се сещам че правих опити от друг приемник със същия юзер и не съм рестартвал сървъра,може нещо да си помни ще пробвам утре.

  8. #8
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: оскам и С линия към acamd

    Рестартирах сървъра смених юзера и паролата и отново същото
    Attached Images Attached Images

  9. #9
    Senior Member muggs's Avatar
    Join Date
    16-04-2009
    Location
    Bulgaria, Sofia
    Posts
    134
    Uploads
    3

    Re: оскам и С линия към acamd

    Покажи конфигурацията на акаунта от oscam.user.
    Сложи това:
    uniq = 3
    в акаунта от oscam.user и пробвай.

  10. #10
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: оскам и С линия към acamd

    Quote Originally Posted by Geryl View Post
    Рестартирах сървъра смених юзера и паролата и отново същото
    в акамд конфигурацията забрани ecm кеша и пробвай

    сега ти погледнах забраната, то вместо юзер се разчитат 0000/0000. идеята ми е следната, размени нещата така
    cccamn:192.168.7.54:12000:username:password:0/0000/0000
    надявам се да се получи свързването със сървъра. м/у другото четох пък и съм го видял че много фриизва тоя акамд та затова ти предложих хаду като алтернатива.

    успех

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 122
    Last Post: 11-06-2015, 09:53:46
  2. Кои са любимите ви свободни музикални кан
    By turbopower in forum Bulgarian / Български
    Replies: 14
    Last Post: 01-05-2015, 13:13:29
  3. Replies: 34
    Last Post: 18-03-2013, 10:10:54
  4. Replies: 13
    Last Post: 26-10-2012, 20:48:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •