Als je 80 miljoen dollar voor een vliegtuig moet betalen, dan verwacht je eigenlijk wel dat er ramen in zitten. Dat is bij het nieuwste supersonische toestel van Spike Aerospace niet het geval: de ramen van dit toestel zijn vervangen door flinterdunne displays.Het aerospacebedrijf uit Boston maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in video recording, live streaming en display technologie in het vliegtuiginterieur en vervangt de ramen met gigantische, high defenition schermen. Het interieur van de supersonische jet wordt aan de buitenkant voorzien van kleine camera's die hun beelden laten zien op de ononderbroken panoramaschermen. Zo heb je écht het idee dat je midden in de lucht zit.Donkere donderwolken

Één groot voordeel: als je even geen zin hebt in de buitenwereld of je wilt ontrekken aan dondere donderwolken, kun je de schermen met een druk op de knop uitzetten. Maar het is niet alleen maar een hebbeding voor rijke miljardairs: een vliegtuig is veel sterker zonder ramen, dat is ook de reden waarom militaire- of vrachtvliegtuigen ze niet hebben.

Nog sneller

Daarnaast gaat het vliegen zonder ramen ook nog eens een stuk sneller: het vliegtuig zal op topsnelheid Mach 1.8 halen (2.204 km/u). Ter vergelijking: een Boeing 747 haalt mach 0,75 (805 km/h).

Bron: Spike Aerospace