'Google wilde meer betalen dan Facebook voor WhatsApp'

Google heeft ook een aanbod gedaan om WhatsApp te kopen, voor een nog hoger bedrag dan de 16 miljard dollar die Facebook ervoor betaalde. WhatsApp was echter bang dat Google de dienst alleen zou kopen om Facebook kapot te maken en koos daarom voor overname door het sociale netwerk.


'Google wilde meer betalen dan Facebook voor WhatsApp'


'Volledig onafhankelijk'

Dat meldt tech-website The Information. Volgens bronnen van de site is het precieze bedrag dat Google bood niet bekend, maar de zoekgigant wilde WhatsApp graag kopen. Larry Page van Google zou vorige week hebben afgesproken met Jan Koum, een van de oprichters van WhatsApp. Page zou Koum belooft hebben dat WhatsApp volledig onafhankelijk zou blijven in de handen van Google.

Page zou een bericht naar Koum hebben gestuurd waarin hij hem waarschuwde dat Facebook hem als een bedreiging zag. "Blijf vooral onafhankelijk, zoals je dat altijd bent geweest. Als je naar Google komt, beloven we je dat je die onafhankelijkheid houdt."


Geen concrete plannen

Volgens de bronnen van The Information had Google geen concrete plannen met WhatsApp, maar wilde het de chatdienst vooral hebben om Facebook een loer te draaien. De bronnen zeggen ook dat de zoekmachine uiteindelijk bereid over het bod van Facebook heen te gaan.