Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Astra 28.2 E пренастройка.

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Astra 28.2 E пренастройка.

    Здравейте,

    Четох че има подмяна на сателит за въпросната позиция. Има ли някаква промяна в позицията като цяло, защото забелязвам значително насичане от време на време, аз съм в зоната на оптимално покритие но и свободните програми от UK beam ми насичат понякога. HD на sky също мисля че са на границата. Антената ми е оригинална на Sky която си е оптимална за техният спътник.

    Нещо по позицията на спътника ли са променили или моята антена е за пренастройка само? Четох в сайтове относно покритието му, но аз съм в идеалното му. Въпроса ми е да изчакам няколко дни, ако пренастройват нещо или трябва да си пренастройвам антената?

  2. #2
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    А съпорта кво казват по въпроса? Аз лично бих се консултирал с преди да пипам квото и да било. На кой
    трнспондер са ти проблемите, нивата как са?

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    Аз не съм с операторско оборудване.

  4. #4
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    дай транспондерите и нивата, да видим.
    аз пък помислих че техници от скай са ти слагали антената.

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    Quote Originally Posted by dstb View Post
    дай транспондерите и нивата, да видим.
    аз пък помислих че техници от скай са ти слагали антената.
    Антената не съм я слагал аз, точно в това е въпроса. Дали да купувам стълба за да мога да я достъпя или да викна някой за пренастрои, или ако се знае че нещо пипат във връзка с новият сателит, да изчакам седмица и тогава да анализирам ситуацията.

    Относно сигнала няма какда разбера как в е децибели, но да кажем Signal quality е паднало от 48% е намаляло на 43% като 41 е долната граница.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    Май ще търся човек, макар че съм монтирал, над 100 антени, с различни изпълнения, но в България, а тук нещата са по друг начин. Ще чакам седмица, ако не се появи подобрение, ще търся техници.

  7. #7
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    .... Дали да купувам стълба за да мога да я достъпя или да викна някой за пренастрои, .....
    Взимай стълба, и си направи едни готин мултифийд, стига си се правил на англичанин, те са тъпи и не пипат кадето не трябва, така е тъпо ;)

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    На този вятър тук, multifeed няма да устиска, за това само дупчестите антени оцеляват. Проблема не е в стълбата, най вероятно нещо е станало по стойката, а нямам бормашина и консумативите около нея. Веднъж се местих от София и си спомням как едвам си пренесох боклуците.

    За това по ме тегли да не си пренастроя антената сам. Ще изчакам до края на другата седмица, защото имам подозрения че сигнала се по оправи.

    Добре де да оставим подробностите на страни, имате ли информация за временно намалена сила на излъчване поради новият спътник?

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    06-08-2011
    Location
    London / Пловдив
    Posts
    147
    Uploads
    0

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    Каква стълба бе Боби ? Днес позадържах скай и при мен е същата работа. В тях е проблема май. При мен не са мрежести !

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Astra 28.2 E пренастройка.

    Ачо, Благодаря за информацията.

    На мен също това ми е чудно, защото в най-силният вятър по коледа устиска, а сега падна сигнала от когато се разбра че сменят нещо. Оглеждах антената от двора, когато духаше не видях да се клати знам ли и аз, то като цяло работи де, но мисля че е на лимита. Комична работа да си в центъра на петното и да имаш проблем със сигнала.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 28-12-2013, 03:59:36
  2. проблем с промяна на порта за стрийминг в
    By momkoto in forum Линукс базирани
    Replies: 2
    Last Post: 12-05-2013, 08:34:11
  3. Update Ъпдейт на карта Триколор
    By njor in forum Карти
    Replies: 19
    Last Post: 01-12-2012, 10:43:22
  4. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  5. Replies: 0
    Last Post: 24-11-2011, 17:30:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •