Zondag bracht RTV-7 het kindercarnaval vanuit Curašao. De zender bezit niet alle rechten van het Antilliaans Carnaval, maar kan wel schakelen met de Venezolaanse tv bij calamiteiten.

Ook op de Caribische Eilanden wordt Carnaval gevierd en de RTV-7 doet hier, indien het althans uitzendrechten kan verkrijgen, verslag van. Toch heerst er op met name Aruba, Curašao en Bonaire dit jaar een iets andere sfeer wegens de onrust in buurland Venezuela.

RTV-7 schakelt met Venevison
In Venezuela heerst een opstand tegen het beleid van president Maduro, de opvolger van wijlen Chavez. De onrust verspreidt zich naar steeds meer regio's in en ook buiten Venezuela. Zo maakt men zich op ondermeer Curašao grote zorgen over de ontwikkelingen in het land. Wat voor Europa de Oekra´ne is, is voor dit gebied momenteel Venezuela. De zender RTV-7 wil zoveel mogelijk kijkers informeren over de situatie en heeft met Venevision, een nationale zender uit Venezuela die op Curašao ook overal te zien is, afspraken gemaakt om bij calamiteiten het signaal meteen door te mogen zetten. Als dat gebeurt is Venevision daarmee dus ook zichtbaar in Nederland bij aanbieders als KPN en UPC, maar overigens nog altijd niet bij Ziggo.