Wereldreiziger Floortje Dessing heeft met haar achtdelige serie, waarin ze uithoeken van de wereld opzocht, niet alleen torenhoge kijkcijfers, maar vooral ook veel lof geoogst.

In Floortje Naar het Einde van de Wereld ging Dessing op weg naar letterlijk uithoeken in de wereld om te zien hoe de mensen daar leven. De voorlopig laatste aflevering trok net als het gemiddelde ook donderdag weer 1,8 miljoen kijkers. Daarnaast oogst Dessing ook uitsluitend veel lof voor haar manier van televisie maken. Dessing verblijft langere tijd op de plaatsen die ze in beeld brengt en doet zelfs ook de montage. Wie de laatste uitzending, over kinderen op een circusschool in het Afghaanse Kabul, op het lineaire tijdstip heeft gemist, kan deze nog via Uitzending Gemist terugkijken.

Update: vervolg nog niet zeker
Het is nog niet bekend of BNN een vervolg op de serie gaat maken. Dessing heeft zelf al aangegeven daarvoor open te staan, maar een nieuwe serie vergt wel veel voorbereiding. Het vinden van de juiste mensen op afgelegen plekken op aarde kost vooral veel research, maar daarvoor heeft Dessing wel al mogelijke kandidaten op het oog. Dessing was, ondanks de uitzending op de meest bekeken zender, vooral verrast dat ze de kijkerbarričre van twee miljoen wist te doorbreken als gezicht dat afkomstig is van een op jongeren gerichte zender (Nederland 3) en omroep (BNN).