Sony onthult nieuwe Xperia-smartphone en -tablet

Sony heeft een nieuwe smartphone en tablet in de Xperia-lijn onthuld.. Dat deed het Japanse bedrijf tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de Xperia Z2-telefoons, de opvolgers van de Z1.


Sony onthult nieuwe Xperia-smartphone en -tablet

De Xperia Z2-smartphone volgt Sony's oude vlaggenschip op, de Z1. Aan het nieuwe model wordt uiterlijk weinig veranderd. In plaats daarvan krijgt de Z2 een steroïdenboost met een aantal stevige upgrades. De telefoon krijgt voornamelijk een beter scherm van 5,2 inch met een resolutie van 1920 x 1080. Daarnaast wordt het ook interne werk van de telefoon er beter op: er zit een quad-core 2.3 GHz processor in (de Snapdragon 801), 3GB aan geheugen, en de accu is 200mAh beter geworden naar 3,100mAh.


Betere camera
De Xperia blijft, net als zijn voorganger, waterdicht en stofwerend. Een andere belangrijke update is de camera. De nieuwe fotocamera heeft een resolutie van 20,7 megapixels. Daarmee kan de gebruiker video's schieten in 720p met een framerate van 120fps.


Tablet
Daarnaast onthulde Sony de bijkomende Z2-tablet. Volgens de Japanse tech-gigant is de Xperia Z2 de dunste op de markt. De 10 inch-tablet is slechts 6,4 millimeter dik, die daarmee lichter is dan Apples toch al zo dunne iPad Air. De tablet lijkt qua uiterlijk bijzonder veel op de Z2-smartphone, met als grote verschil de camera, die op de tablet slechts 8 megapixels heeft. Daarnaast heeft de tablet wel dezelfde 801-quadcore processor, 3Gb aan RAM en het besturingssysteem Android 4.4 aan boord.