Nokia kondigt eerste Android-telefoons aan: de X en de X+

Nokia brengt met haar nieuwe Nokia X en Nokia X + voor het eerst twee toestellen uit die draaien op Android. Dat maakte het merk bekend op een persconferentie tijdens het Mobile World Congress. Door alle lekken van de afgelopen tijd was het geen grote verrassing meer, maar het blijft opvallend dat Nokia de Android-weg inslaat.


Nokia kondigt eerste Android-telefoons aan: de X en de X+


Geen Google Play

Het verschil tussen de twee toestellen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat zal ongetwijfeld niet lang duren. De Nokia X is een toestel van 4 inch, met een microSD-ingang voor extra data. De telefoons zullen allebei gaan draaien op het AOSP Android systeem en Maps, MixRadio, Skype en Outlook zullen worden aangeboden. Je hebt vanaf de telefoon wel toegang tot de Nokia store en de webstores van derde partijen, maar een groot nadeel is dat je géén toegang hebt tot Google Play.

Niet duur

De interface is gebouwd rond het zogeheten FastLane: een notification bar met daarin recente apps, gemiste gesprekken en berichten en andere activiteiten. De prijs van de telefoon is gunstig: hij zal voor respectievelijk 89 en 99 euro over de toonbank gaan.

Bron: Engadget