Binnenkort ook gratis bellen via WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf deze zomer gratis bellen naar andere gebruikers van de chat-dienst. Dat meldt WhatsApp-baas Jan Koum vandaag.


Binnenkort ook gratis bellen via WhatsApp

Koum gaf verder geen details over het bellen. Zo is niet bekend of het bellen eerst op bepaalde platforms wordt uitgebracht of in één keer voor ieder besturingssysteem.


Niet uniek
Bellen via een chat-applicatie is verre van nieuw. Veel WhatsApp-concurrenten bieden die dienst nu al aan, zoals Skype, BlackBerry Messenger en Viber. Daarom is het aanbieden van internetbellen juist voor WhatsApp belangrijk, dat zijn 465 miljoen gebruikers graag tevreden wil houden. Sinds WhatsApp vorige week werd overgenomen door Facebook ontstond er veel commotie rond de dienst en hadden veel gebruikers het al over overstappen naar een andere chat-app. Of dat trouwens significant verschil gaat maken voor WhatsApp is maar de vraag, want de service krijgt er dagelijks nog ruim een miljoen nieuwe gebruikers bij.

Koum maakte het internetbellen bekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Daar zei hij dat de kernwaarden van WhatsApp blijven bestaan. Hij doelt daarmee op hoe simpel WhatsApp te gebruiken is.