Netflix heeft een overeenkomst met de machtige Amerikaanse internetaanbieder Comcast gesloten. De online videodienst gaat meebetalen aan de kosten van het hoge dataverbruik door klanten.
Het is voor het eerst dat Netflix wereldwijd met een internetaanbieder afspraken over het betalen voor datagebruik maakt. Het Amerikaanse bedrijf had tot nu toe hierover principiŽle bezwaren. Dat meldt Webwereld. Door de overeenkomst worden er meer poorten op het internetnetwerk van Comcast opengezet waardoor meer Netflix-klanten gelijktijdig in de beste mogelijke kwaliteit via Comcast naar films en series kunnen kijken. Tot heden klaagden veel Netflix-klanten over haperende verbindingen waardoor het kijkplezier verstoord werd.

Alleen in Amerika

Omdat Amerikaanse internetproviders op dit punt een front vormen, is de kans groot dat Netflix ook met andere grote internetaanbieders soortgelijke dataverbruik-overeenkomsten moet sluiten. Vooralsnog gaat het hier om een specifieke Amerikaanse aangelegenheid en geldt de nieuwe situatie niet voor Nederlandse internetproviders.