Specificaties Samsung Galaxy S5 uitgelekt

Er zijn foto's en details over de Samsung Galaxy S5 bekend uitgelekt via de tech-site Pocket Lint. Die zette per ongeluk een hands-on met de nieuwe smartphone online. Zo is bekend dat de S5 met een 'download booster' komt, waarbij de gebruiker extra snel via mobiel internet gebruik kan maken.


Specificaties Samsung Galaxy S5 uitgelekt

Ook zijn enkele geruchten die over de telefoon ontstonden inmiddels bevestigd. Zo blijkt de telefoon inderdaad over een vingerafdrukscanner te beschikken, waarmee de telefoon of bepaalde apps geopend kunnen worden. Ook het scherm lijkt overeen te komen met wat al vermoed werd: een 5,25 inch scherm.


Vergelijkbaar
De S5 wordt volgens Pocket Lint waterdicht en stofwerend. Qua uiterlijk lijkt de telefoon veel op zijn voorganger, de S4. De telefoon heeft meerdere knoppen onder aan het scherm met 'terug' en 'menu'. Aan de achterkant zitten gaten in de omhuizing voor betere grip.


Betere camera
Daarnaast is ook de camera van de Galaxy S5 verbeterd. Die heeft nu 16 megapixels en kan in 4k videobeelden opnemen. Ook krijgt de camera een 'Selective Focus'-optie mee, waarmee de gebruiker achteraf kan focussen.

Naar alle waarschijnlijkheid introduceert Samsung de telefoon maandagavond op het Mobile World Congress.