'WhatsApp veel meer waard dan 16 miljard'

WhatsApp is veel meer waard dan de 16 miljard dollar waarvoor het bedrijf gekocht is, zegt Facebook-CEO Mark Zuckerberg. Hij sprak gisteren op het Mobile World Congress, en verklapte daarbij ook wat hij wil gaan doen met de chat-dienst. En nee, Facebook heeft geen interesse in de gebruikersdata van WhatsApp.
'WhatsApp veel meer waard dan 16 miljard'


"Het was onze gezamenlijke visie op een verbonden wereld dat ons samenbracht," zei Zuckerberg gisteren op een persconferentie. "Jan Koum, CEO van WhatsApp, en ik hebben een visie om de hele wereld met elkaar te verbinden. Met de krachten van Facebook en WhatsApp samen kunnen we dat ook realiseren."

Internet.org

Mark Zuckerberg begon een aantal maanden geleden het initiatief Internet.org, een stichting die als doel heeft om betaalbaar of zelfs gratis internet aan te bieden in derdewereldlanden waar momenteel geen verbinding mogelijk is, en waar internet te duur is. Internet.org wil "de hele wereld met elkaar in verbinding stellen", en het sociale netwerk moet daarbij de spil zijn.

"Jan Koum heeft ook een visie om iedereen met elkaar te verbinden, en die visie bracht ons samen."

'Voor u verandert er verder niets'

Zuckerberg benadrukte dat Facebook niets gaat veranderen aan WhatsApp. "Voor gebruikers zal de dienst hetzelfde blijven. Ze hoeven ook niet bang te zijn dat we hun persoonlijke data gaan gebruiken voor advertenties."

Terugverdienen

De Facebook-baas denkt wel dat het astronomische bedrag van 16 miljard dollar terugverdiend kan worden. "Als we het goed doen met WhatsApp en het nog verder kunnen laten groeien, wordt het een enorme business." Nieuwe gebruikers betalen momenteel eenmalig 89 cent voor de app, terwijl sommige gebruikers dat bedrag jaarlijks moeten betalen. Met 465 miljoen gebruikers levert dat behoorlijk wat geld op.