Direct uitschrijven voor irritante nieuwsbrieven in Gmail

Google gaat het makkelijker maken voor gebruikers om zich uit te schrijven voor ongewenste nieuwsbrieven in Gmail. Er komt een speciale 'Uitschrijven'-knop naast de header van een email, waarmee de gebruiker zich in één klik uit kan schrijven voor een nieuwsbrief.


Direct uitschrijven voor irritante nieuwsbrieven in Gmail


Google gaat het makkelijker maken voor gebruikers om zich uit te schrijven voor ongewenste nieuwsbrieven in Gmail. Er komt een speciale 'Uitschrijven'-knop naast de header van een email, waarmee de gebruiker zich in één klik uit kan schrijven voor een nieuwsbrief. Het is nu al verplicht om de optie tot uitschrijven aan te bieden, maar volgens Google is dat vaak nog een te omslachtig proces en vaak werkt die optie niet helemaal. Zo zitten uitschrijflinks vaak onderaan een mail verborgen en moeten gebruikers soms meerdere stappen doorlopen voor ze echt uitgeschreven zijn.


Automatisch verzoek

Als een gebruiker op de 'Unsubscribe'-knop klikt, hoeft hij niet door naar het uitschrijfmenu van de marketeer. In plaats daarvan genereert Gmail een automatisch verzoek om uitgeschreven te worden voor toekomstige mails.


Kleine stap

Google kondigde een soortgelijke functie al in 2009 aan. Toen bood het bedrijf de mogelijkheid om de gebruiker 'af te melden' voor bepaalde emails of afzenders, maar alleen nadat die als spam waren gemarkeerd. Destijds werkte die service niet heel goed, omdat veel spam nog steeds als normale marketing werd gezien. Ook nu zal Gmail niet altijd alle marketingnieuwsbrieven herkennen, maar het is een kleine stap in een irritant probleem.