In de politiek en bij consumentenorganisaties maakt men zich zorgen over de voorgenomen fusie, maar de voorbereidingen van Liberty Global om Ziggo over te nemen vorderen gestaag.


Liberty Global en Ziggo maken goede voortgang in de voorbereidingen op het lanceren van het formele bod op het Nederlandse kabelbedrijf. Het biedingsbericht zal uiterlijk 21 april worden ingediend bij de Autoriteit FinanciŽle Markten. De voorgenomen fusie van de twee grootste spelers in kabelland deed eerder deze maand veel stof opwaaien.

Overname Ziggo gaat vrijwel zeker door

De kans dat de overname kan doorgaan is groot, want de bedrijven zijn geen concurrenten van elkaar en nu in hun eigen regio de enige aanbieder op de kabel. Beiden ondervinden concurrentie van aanbieders op andere infrastructuren. Toch is er veel kritiek te horen. Zo wil KPN dat de kabel open gaat omdat hun netwerk dat ook is. De Consumentenbond maakt zich dan weer zorgen over de gevolgen voor de klanten van met name Ziggo. Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, maakte eind januari bekend Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Een bod dat Ziggo waardeert Ziggo op zo'n 10 miljard euro, maar dat volgens analisten juist tegenviel.