ING betaalt dubbele overboeking door storing niet terug

Klanten van ING die gisteren tijdens de storing een dubbele overboeking hebben gedaan, krijgen hun geld niet terug van de bank. "Die verantwoordelijkheid ligt niet meer bij ons," zegt een woordvoerder van de bank.


ING betaalt dubbele overboeking door storing niet terug


Tijdens de storing van gisteren konden klanten van de bank wel gebruik maken van de Mobiel Bankieren-app op de smartphone. Daar kwam echter na een overschrijving vaak de melding 'Mislukt, probeer later opnieuw'. Dat deden veel klanten, terwijl de eerste overboeking wel degelijk werd gedaan. Veel klanten hebben dus bijvoorbeeld hun huur dubbel overgeschreven. ING gaat echter geen proactieve houding aannemen om dat geld terug te storten aan klanten.


'Niet ons probleem'

"Het is niet aan ons om te bepalen waarom klanten een overboeking doen, ook niet als ze dat dubbel doen. Dat is misschien raar, maar wij mogen dat niet bepalen. Een dubbele overboeking is de verantwoordelijkheid van de klant," meldt een woordvoerder van de bank. Volgens hem kunnen klanten het beste vragen aan de ontvanger het teveel betaalde bedrag terug te storten.

Dubbele overschrijvingen zijn niet perse te wijten aan de storing, zegt de woordvoerder. "Ook als dat buiten een storing om gebeurt, mogen we niet ingrijpen."

'Klacht indienen'

Niet alle hoop is verloren voor klanten die deze maand op een houtje moeten bijten, want gedupeerden kunnen een klacht indienen bij de bank met een verzoek het dubbele bedrag terug te krijgen.