YotaPhone is smartphone en e-reader ineen

De Russische YotaPhone is wellicht de meest bijzondere telefoon die die tijdens het MWC is geļntroduceerd: het heeft een fantastisch scherm aan de ene kant en een heus e-ink scherm aan deachterkant.Een telefoon met twee aanraakbare schermen dus. Aan de ene kant heb je een gewone Android smartphone vast, maar vanuit daar kun je afbeeldingen, tekst en andere informatie naar een e-ink scherm aan de achterkant sturen. Dat is net als alle andere e-ink schermen rustiger voor de ogen en kost een stuk minder energie.

Groter scherm

De nieuwe versie van de telefoon – die in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomt – is met zijn 5-inch 1080P LCD scherm groter dan zijn voorganger. Op de achterkant vind je het 4.7 inch E-ink scherm met een resolutie van 950x540 pixels. In tegenstelling tot de eerste YotaPhone is ook het E-ink scherm aanraakgevoelig.

Draadloos laden

Ook zijn de randen van de nieuwe telefoon afgerond, waar die van zijn voorganger nog hoekig waren. Het toestel krijgt ook een snellere processor, namelijk een 2,3GHz Snapdragon 800 Quad-Core processor. Daarnaast beschikt de telefoon over een 8 megapixel camera aan de achterkant, een 2 megapixel camera aan de voorkant en kun je hem met NFC Qi draadloos laden.

Het is nog wel even geduld hebben voor we de telefoon in Nederland kunnen aanschaffen: hij wordt pas eind dit jaar in Europa verwacht.