Facebook stopt met eigen emaildienst

Facebook gaat stoppen met zijn mailservice. De belangrijkste reden: niemand gebruikte zijn @facebook.com-adres.


Facebook stopt met eigen emaildienst

Vrijwel niemand maakte gebruik van het emailadres, zegt Facebook tegen het AFP. Daarom heeft het bedrijf besloten de stekker uit de dienst te trekken. "We kunnen ons nu richten op het verbeteren van de gebruikerservaring met mobiele berichten."


@Facebook.com
Het sociale netwerk begon in 2010 met zijn eigen email-service, waarbij gebruikers van de dienst een @facebook.com-extensie konden gebruiken. Emails die aan dat adres werden gestuurd kwamen in de inbox op de website terecht.


Gmail-killer
Het project werd aangekondigd als een concurrent voor Gmail, maar in tegenstelling tot de maildienst van Google wist Facebook-mail amper gebruikers te winnen. Hoe weinig mensen een @facebook-adres actief gebruikten, wil het sociale netwerk niet bekend maken.


Gebruikers in de war
In 2012 maakte Facebook een hoop gebruikers nog kwaad, toen het de standaard emailadressen van gebruikers veranderde naar het @Facebook-adres. Daardoor raakten de contactlijsten van gebruikers in de war. Facebook draaide die beslissing snel terug na hevige commotie.

De weinige mensen die de service wl gebruikten, krijgen hun mails doorgestuurd naar hun primaire emailadres dat bij Facebook bekend is. Ze hebben de optie dat uit te zetten.