Onduidelijkheid over toekomst merknaam ┤Nokia┤

Microsoft weet niet zeker of de merknaam 'Nokia' blijft bestaan. Sinds Microsoft de Finse telefoonmaker overkocht, weet het bedrijf niet zo goed wat er met Nokia moet gebeuren. Wel blijft de naam 'Lumia' nog zeker 10 jaar bestaan.


Onduidelijkheid over toekomst merknaam ┤Nokia┤

Microsoft heeft in ieder geval voor de komende 10 jaar een licentie op de merknaam 'Lumia' genomen. Wat er met Nokia gebeurt, wil Microsoft nog niet zeggen. Dat blijkt uit een gesprek dat Greg Sullivan, directeur van de Windows Phone-divisie, had met CNet. Die beslissing volgt pas als de overname van 5,4 miljard euro volledig is afgerond. Dat moet uiterlijk voor het einde van dit kwartaal gebeurd zijn, nu zowel Amerika als Europa de overname hebben goedgekeurd.


'Geen bedreiging'
Nokia ging met Microsoft in zee tijdens een grote overname, om exclusief Windows Phones te gaan bouwen voor de Amerikaanse softwaregigant. Tegenwoordig maken echter ook andere telefoonbouwers Windows Phones, zoals LG, HTC en Samsung. Volgens Sullivan vormt de overname van Nokia echter geen bedreiging voor die andere makers.


Nog niet zo goed als gehoopt
Nokia is al jaren niet meer de telefoonreus die het ooit was, en ook na de overname door Microsoft presteerde het bedrijf lang niet zo goed als gehoopt. Het zou dus helemaal geen gekke gedachte zijn als Microsoft besluit om Nokia te integreren in een grotere telefoondivisie.


Grote plannen voor Lumia
Microsoft heeft echter wel grote plannen voor zijn lijn Lumia-telefoons en -tablets, al geeft Sullivan wel toe dat er nog flink wat werk aan de winkel is. Vooral het app-platform moet stevig uitgebreid worden als de Lumia-lijn echt wil kunnen concurreren met Android en iOS.