Google brengt slimme app 'Now' als homescreen

Google komt met een nieuwe launcher voor Android-telefoons, dat een uitbreiding is van de dienst Google Now. Het homescreen kijkt naar de informatie van de gebruiker en doet op basis daarvan nuttige aanbevelingen.


Google brengt slimme app 'Now' als homescreen

Google Now is een functionaliteit van Google die via Gmail, Googles agenda- en takenlijst, maps en GPS inspeelt op de wens van de gebruiker. Zo laat Now de vertrektijden van je trein zien op het moment dat je je werk verlaat en start het de afspeellijst op die je altijd in de auto luistert. Maar gebruikers kunnen Google Now ook met stemcommando's bedienen. Als een gebruiker in de launcher "OK Google" zegt, kan er gezocht worden met de zoekmachine of kunnen informatiediensten worden opgeroepen.

Tot nu toe was Google Now alleen als app op de achtergrond te gebruiken, maar Google biedt de dienst nu aan als volledig homescherm dat is te downloaden in de Play Store. De launcher is alleen te gebruiken op Nexus-toestellen, zowel op de smartphones als op de tablets. Die moeten wel op Android 4.4 draaien.

Uiteindelijk hoopt Google het programma te integreren in ieder apparaat dat op Android loopt. Dat gebeurt nu al met verschillende toestellen, maar met de launcher wordt dat wel makkelijker.