Nintendo stopt online-functies voor DS en Wii

Nintendo gaat stoppen met de online-multiplayer-modes voor de DS en de Wii. Vanaf 20 mei kunnen spelers van de handheld en console niet meer tegen elkaar spelen. Games voor de nieuwste apparatuur, de Wii U en de 3DS, kunnen nog wel online worden gespeeld.


Nintendo stopt online-functies voor DS en Wii


Niet populair
De online-multiplayer, 'Nintendo Wi-Fi Connection', werd maar weinig gebruikt door spelers. Met de dienst konden Nintendo-gebruikers tegen elkaar spelen via internet, en er werden scores en leaderboards bijgehouden met resultaten. Toch heeft de dienst nooit dezelfde prioriteit gekregen bij het gamen als Playstation Network of Xbox Live.

Hoewel weinig games en spelers de dienst actief gebruikten, konden wel de grootste Nintendo-titels online spelen, zoals Mario Kart, Super Smash Brothers, en diverse Pokémon-games.


Andere diensten
Overigens blijven andere diensten van het online-gedeelte van de consoles gewoon werken. Gebruikers kunnen dus nog steeds op de browser, of gebruik maken van de YouTube-app. De dienst is straks ook niet meer te gebruiken voor Wii U-gebruikers die in de originele Wii-modus spelen, en voor 3DS-gebruikers die originele DS-games doen.