Google zet Guust Flater in het zonnetje

Vandaag staat de homepage van Google in het teken van de 57e verjaardag van Guust Flater. De stripheld die werd bedacht door André Franquin heeft speciaal voor deze gelegenheid een eigen doodle gekregen, die wereldwijd op de homepage van Google wordt getoond.


Google zet Guust Flater in het zonnetje


Zelfgefabriceerde fiets

Daarop is Guust te zien, zittend op een zelfgefabriceerde fiets, met een bureaustoel als zadel en een kat achterop. Van de Guust Flater-stripboeken zijn twee grote reeksen verschenen, die regelmatig opnieuw zijn uitgegeven.

‘Nou moe!’

De strip bestaat sinds 28 februari 1957 en het speelt zich af op de redactie van het stripblad Robbedoes. Guust Flater werkt bij het stripblad als postsorteerder, maar neemt zijn werk niet al te serieus. Een groot deel van de dag brengt hij slapend door en als hij al wakker is zet hij de hele boel op stelten. Die leiden vaak tot complete chaos: de boel explodeert door een volstrekt onbetrouwbare uitvinding, of de hele redactie wordt onder water gezet. Als het allemaal weer eens helemaal misgaat, is Guus zijn reactie vaak: Nou moe!

Alle doodles van Google die sinds 1998 de homepage van de zoekmachine hebben gesierd, kun je hier nog eens terugkijken.

http://www.google.com/doodles/finder/2013/All%20doodles