Google vernieuwt Hangouts-app voor iOS

Google heeft zijn Hangouts-app voor iOS een grote opschoonbeurt gegeven. De 2.0-versie van de chat-app ziet er strak uit, en heeft veel weg van andere berichten-apps als WhatsApp en Facebook Messenger.


Google vernieuwt Hangouts-app voor iOS


Onder in beeld is nu een balk te vinden met iconen als Contacten, Favorieten, Hangouts (je gesprekkenlijst) en Calls.

Stickers en locaties

Daarnaast heeft Google enkele nieuwe functies toegevoegd aan de dienst. Zo kunnen gebruikers nu videoberichten versturen via de app. Voorheen was het alleen nog mogelijk om te videobellen. Ook kan nu een locatie worden verstuurd, en kunnen er stickers worden verzonden zoals dat nu in apps als Viber ook hebben.

Strakker

Ook het uiterlijk van de app is flink opgepoetst. Op de iPad heeft Hangouts nu in zowel landscape- als portrait-modus 2 kolommen. Eentje daarvan is het gespreksscherm, terwijl in de andere de lijst met contacten staat. Bovendien zijn de iconen moderner gemaakt en ziet de app d'r in het algemeen wat strakker uit. Veel van de dingen die veranderd of toegevoegd zijn, waren al beschikbaar voor Android-gebruikers, maar de hele look van de app is totaal anders op beide platformen. Mogelijk krijgt ook de Android-app een update van het uiterlijk.

Google wil met zijn Hangouts-app al langer de concurrentie aangaan met andere populaire chat-diensten als WhatsApp, zeker nu dat gekocht is door rivaal Facebook.