De Oscars gaan digitaal

Dit jaar zullen de Oscars voor het eerst live online worden gestreamd. Helaas kan nog niet iedereen daarvan meegenieten: inwoners van acht Amerikaanse steden kunnen de uitreiking op hun pc bekijken.


De Oscars gaan digitaal


Ook online

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences en ABC kondigden donderdag aan dat de 86e editie van de Acadamy Awards online en op mobiele devices te bekijken is. Maar echt makkelijk gaat dat niet: je hebt wel een login nodig van je kabel- of satellietmaatschappij om op Oscar.com of ABC.com het spektakel te aanschouwen.

Live stream

De live stream is beschikbaar in acht verschillende steden waar ABC het locale netwerk in bezit heeft. Dat zijn New York, Los Angeles, Chicago, Philadelphia, San Francisco, Houston, Raleigh-Durham, N.C. en Fresno, Calif. Als je in een van deze steden woont, is de stream ook alleen te kijken als je bij een van de volgende kabelbedrijven bent aangesloten: Comcast, Cablevision, Cox Communications, Charter Communications, Midcontinent Communications, Verizon FiOS, Google Fiber of AT&T U-verse.

In Nederland worden de Oscars zondag gratis uitgezonden door Film1, ook voor niet abbonnees.

​Bron: Huffington Post