Nadat de NOS terecht veel lof toebedeeld kreeg over de HD-verslaggeving van de Olympische Spelen in het Russische Sotsji is het bij het NK schaatsen in eigen land totaal anders. Die is niet in HD te zien.

Het NK schaatsen wordt dit jaar op een speciaal gemaakte ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam gereden. De unieke combinatie van historische sportgrond en de uitzonderlijk goede prestaties van de Nederlandse schaatsploeg tijdens de Olympische Spelen zorgen ervoor dat het Olympisch Stadion uitverkocht is. De unieke gebeurtenis is voor de NOS echter geen aanleiding om het NK schaatsen net als de Olympische schaatswedstrijden in volwaardige HD-kwaliteit uit te zenden. Dat zorgde voor de nodige verontwaardiging op sociale media.

RTL Late Night eerder niet in HDHet lijkt voor Nederlandse omroepen moeilijk te zijn om vanuit het Olympisch Stadion HD-uitzendingen te verzorgen. In de periode tijdens de Olympische Spelen dat het RTL 4-programma RTL Late Night vanuit een tijdelijke studio bij het Olympisch Stadion werd uitgezonden, waren de uitzendingen ook niet in HD-kwaliteit. Dat in tegenstelling tot alle afleveringen van dit programma die vanuit de gebruikelijke studio in het American Hotel worden uitgezonden.