Satellietkijkers kunnen de ontwikkelingen over de toestand in Oekra´ne via diverse tv-kanalen en feeds van buitenlandse nieuwsrubrieken via diverse satellieten volgen.
In eerste instantie gaat het hierbij om internationale nieuwszenders als CNN, Sky News, BBC World News en Russia Today die via de in Nederland veel bekeken Astra1-satelliet uitzenden. Deze zenders zijn in Nederland ook via veel tv-aanbieders te bekijken.

Feeds via draaibare schotel

Satellietkijkers met een draaibare- of multisat schotelinstallatie kunnen daarnaast ook naar veel incidentele verbindingen ľ ook wel feeds genoemd ľ kijken. Deze feeds zijn het aanvoersignaal van journaal- en nieuwsuitzendingen van veel mondiale tv-zenders. De meeste feeds zijn op de satellieten Eutelsat 16A (16 graden oost), Eutelsat 10A (10 graden oost) en Eutelsat 7A (7 graden oost) te vinden. Daarbij moet wel rekening worden gehouden dat het om ruw materiaal gaat waarbij soms indringende beelden te zien zijn die in veel gevallen de journaaluitzendingen niet halen.

TV-zenders Oekra´ne en Rusland

Veel Oekra´ense tv-zenders zijn ongecodeerd via de Astra 4A-satelliet op 5 graden oost en de Amos-satelliet op 4 graden west te ontvangen. Daaronder bevindt zich ook de nieuwszender News24 die uitvoerig bericht over het conflict in Oekra´ne. Op deze satellieten zijn ook enkele Russische tv-zenders te bekijken. Meer Russische zenders kan men vinden op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost en Express AM22-satelliet op 53 graden oost. Omdat deze satellietposities buiten de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen ondersteunde LNB-mogelijkheden vallen, kunnen klanten van deze aanbieders met standaard apparatuur niet naar deze tv-zenders en de satellieten waarop de meeste feeds worden uitgezonden kijken.