De publieke omroep lijkt niet meer goed te weten hoe het met Nederland 3 verder moet. De kijkcijfers zijn volledig ingestort. Zelfs testbeelden zouden nog meer kijkers trekken.

Testbeelden worden uiteraard helemaal niet meer uitgezonden. De kijkcijfers zijn voor Nederland 3 echter dramatisch laag. De zender is in de avonduren in de lucht met een op een jongere doelgroep gerichte programmering. De verhuizing van DWDD naar Nederland 1 heeft die zender alleen maar meer goed gedaan, maar Nederland 3 scoort nu bijzonder lage kijkcijfers.

Nederland 3 sport of nieuwszender
Nog vorige week stapte de zendermanager per direct op wegens het falen van de nieuwe programmering. Eerdere ideeŽn om de focus op meer (regionaal) nieuws en sport te leggen doen nu weer de ronde. De NPO zoekt naar oplossingen om de zender aantrekkelijker te maken. Een optie is ook om meer films en series erop te gaan uitzenden. Nederland 3 heeft ook het meeste te duchten van het 'nieuwe tv-kijken' zoals via online platformen. Nederland 1 en 2 hebben daar met een gemiddeld oudere doelgroep weinig last van. De Raad van Cultuur komt eind deze maand met een toekomstvisie, maar de betrokken omroepen voeren deze week al overleg.