Apple introduceert CarPlay: een infotainmentsysteem voor in je auto

Een informatie en entertainmentsysteem voor in je auto, die ook nog eens verbinding maakt met je iOS: het kan met het nieuwe CarPlay van Apple. Daarmee kun je je iPhone of iPad aansluiten op je autoradio.


Apple introduceert CarPlay: een infotainmentsysteem voor in je auto


Geen gedoe

Met CarPlay kun je als iPhone gebruiker telefoontjes plegen, berichten sturen, muziek luisteren en zelfs Maps gebruiken door middel van Siri-gestuurde stembediening. Andere apps als Spotify, Beats Radio, Stitcher en iHeartRadio worden ook ondersteund. Wel zo handig: kun je je Spotify-afspeellijsten zonder gedoe ook in je auto beluisteren.

Automerken

Om deze lancering mogelijk te maken werkte Apple samen met Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo. Later wordt het infotainmentsysteem ook ondersteund door BMW Group, Ford, General Motors, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot CitroŽn, Subaru, Toyota, Suzuki en Motor Corp.

Op de weg

CarPlay zal beschikbaar worden als een update van iOS 7 bij de iPhone 5, iPhone 5S en de iPhone 5C. De eerste autoís die met het systeem zullen worden uitgerust zullen in 2014 op de weg rijden.

Bron: Apple.com