Kickstarter haalt meer dan 1 miljard op voor projecten

Het crowdfundingplatform Kickstarter heeft vandaag meer dan 1 miljard dollar in toezeggingen ontvangen. Dat is een astronomische bedrag van $1.000.000.000 dat door 5,7 miljoen mensen in creatieve projecten werd gestoken.


Kickstarter haalt meer dan 1 miljard op voor projecten


Overtuigen

Investeren is dus absoluut niet dood: het gebeurt op een andere manier dan vroeger. Op Kickstarter kunnen individuen en bedrijven hun projecten plaatsen. Ze kunnen op de site uitleggen wat ze van plan zijn te gaan doen, mits ze genoeg geld ophalen om het product daadwerkelijk te ontwikkelen. Zo proberen ze bezoekers te overtuigen om in het product te investeren.

Spelletjes scoren het best

In 2009 werd Kickstarter opgericht en het heeft sindsdien meer dan 57.000 projecten weten te realiseren. Het is ook heel veilig om te investeren: mocht het project niet genoeg ophalen krijg je gewoon je geld terug. Leuk om te weten: de categorie waar veruit het meeste geld mee wordt opgehaald is spelletjes.

Ook in Nederland

Wil je zelf ook een project beginnen? Dan is er goed nieuws: Kickstarter komt binnenkort naar Nederland. Het was voor Nederlanders al mogelijk projecten te steunen, maar het was niet mogelijk zelf ideeŽn toe te voegen. Wanneer de site precies zijn deuren in Nederland opent, is alleen nog niet bekend.