In de Amsterdamse Kromhouthal zijn de eerste TV-beelden uitgereikt. In de belangrijkste categorieŽn gingen de prijzen naar Humberto Tan en de tv-programmaís De kwis en Expeditie Robinson.

De TV-beelden is de voortzetting van de vroegere televisie vakprijs Beeld en Geluid Awards. TV-beelden wordt mede mogelijk gemaakt door kabelbedrijf Ziggo. Al eerder werd bekend dat mediamagnaat John de Mol de Beeld en Geluid Oeuvre Award tijdens de TV-beelden gala-avond kreeg uitgereikt. De Mol kreeg de prijs voor zijn innovatieve kracht, zijn hoogstpersoonlijke stortvloed van ideeŽn en zijn oog voor perfectie.

RTL Late Night boekt succesHumberto Tan nam de TV-beelden voor beste presentator in ontvangst. Hij kreeg de prijs door Fons van Westerloo overhandigd. Tan krijgt veel lof over de manier waarop hij het nieuwe RTL 4-programma RTL Late Night presenteert. Na een moeizaam begin weet het tv-programma in de meeste gevallen meer kijkers dan de talkshows op Nederland 1 aan zich te binden. Humberto Tan over het winnen van een TV-beeld: "Ik was oprecht vereerd met de nominatie. We zijn met z'n allen een project gestart waarvan we niet wisten waar het naartoe zou gaan, of het late night-programma bestaansrecht had."

Belangrijke TV-beeldenHet beste nieuwe format is voor het VARA-programma De Kwis. Als beste jeugdprogramma kreeg Checkpoint een TV-beeld. Dag tegen pesten van Arie Boonsma won in de categorie beste actuele programma. Expeditie Robinson was volgens de vakjury het beste realityprogramma. De beste documentaire was het KRO-NCRV programma De verdediging van Robert M.